Українська (київський час)
Телефон (067) 695-98-96, (067) 402-48-09
На головну Написати лист Друк
Згорнути меню

Новини


17 Лютого 2015 г.

12 лютого в Києві презентували електронну систему державних закупівель ProZorro

12 лютого 2015 року команда пілотного проекту з реформування державних закупівель презентувала вагомий результат своєї роботи. Система електронних державних закупівель, яка отримала назву ProZorro, пройшла декілька етапів тестування та готова до експлуатації.

Команда порталу Fabrikant.ua працювала над створенням електронної системи для державних закупівель з самого початку, коли ця ідея з’явилась у громадських активістів та була підтримана реформаторами у владі. Зокрема, PR-менеджер Fabrikant.ua Кристина Гуцалова стала координатором проекту по роботі з медіа та була одним із організаторів презентації для громадськості та ЗМІ. Аналітик  Fabrikant.ua Антон Кукоба долучився до створення технічного завдання на розробку системи і частково взяв на себе завдання співставлення українського та міжнародного класифікаторів товарів та послуг.

  Основна мета системи, як зрозуміло з її назви – це забезпечення прозорості процесу державних закупівель, підвищення довіри бізнесу та боротьба з корупцією. Електронна система спрощує доступ малого і середнього бізнесу до державних торгів, дозволяє економніше витрачати бюджетні кошти та забезпечує громадський контроль за процесом торгів. Кожен журналіст, громадський активіст, пересічний громадянин зможе побачити, хто виграв тендер, якими були інші пропозиції та чи було укладено контракт з компанією, яка запропонувала найвигідніші умови.

  На першому, пілотному, етапі через систему будуть здійснюватися «допорогові» державні закупівлі (товарів – на суму до 100 тис. грн. і робіт – до 1 млн.грн.). Детальніше про проект: www.prozorro.org


<< Повернутися до списку новин