Українська (київський час)
Телефон (067) 695-98-96, (067) 402-48-09
На головну Написати лист Друк
Згорнути меню

Новини


13 Листопада 2014 г.

Державний концерн УкрОборонПром економить 30-35% на закупівлях через Fabrikant.ua

У жовтні 2014 року державний концерн УкрОборонПром заявив, що запускає експериментальний проект із організації закупівель через електронні торгові майданчики.

Одним із партнерів концерну в цьому проекті став торговий портал Fabrikant.ua. На нашому майданчику в жовтні-листопаді було проведено дві торгові процедури на придбання побутової хімії, госптоварів та канцелярії.

Для експерименту організовані аукціон і БПРО (багатолотова пропозиція робити оферти), причому обидві торгові процедури довели свою ефективність.  Незважаючи на невеликий обсяг і суму закупівель, економія державного концерну склала 35,7% на аукціоні та 31,4% на БПРО. Зауважимо, що електронні торгові процедури дозволяють економити на закупівлях практично будь-яких товарів та послуг і в тих обсягах, які необхідні. В подальшому УкрОборонПром може покращити показники ефективності своїх закупівель, якщо розширить перелік позицій, що придбаваються через електронні торги.

Завдяки відкритості та прозорості роботи через торговий портал, вдалось залучити більшу кількість потенційних постачальників, які активно торгувались за держзамовлення. Середня кількість ставок на аукціоні – 12,3 по кожному лоту, в МПДО – 13,8.

Інші показники електронних торгових процедур УкрОборонПрому проаналізовані в міні-інфографіках.

Торговий портал Fabrikant.ua підтверджує свою готовність до подальшої співпраці з державними органами і компаніями з метою економії бюджетних коштів та боротьби з корупцією в сфері закупівель.

  

 

<< Повернутися до списку новин