Українська (київський час)
Телефон (067) 695-98-96, (067) 402-48-09
На головну Написати лист Друк
Згорнути меню

Новини


30 Вересня 2014 г.

Аграрна біржа КМУ здійснила першу закупівлю через Fabrikant.ua з економією в 10%

У вересні 2014 року Аграрна біржа здійснила закупівлю канцелярських товарів на суму в декілька тисяч гривень через торговий портал Fabrikant.ua. Для державної компанії електронні торги - це можливість економити на закупівлях товарів на суму до 100 тис. грн. або послуг – до 1 млн. грн. Закупівлі понад ці суми відбуваються за окремою процедурою, передбаченою чинним законодавством.

«Аграрна біржа бере активну участь у дискусії про те, як перевести всі або деякі види «допорогових» торгів в електронну форму. Але ми також усвідомлюємо, що тим державним органам і компаніям, які зацікавлені в прозорості та ефективності закупівель, ніщо не заважає вже сьогодні спробувати оцінити систему електронних торгів. Наш досвід з Fabrikant.ua був успішним, економія склала близько 10% від первинної ціни – отже, система забезпечує той результат, який необхідний державним компаніям», – коментує заступник директора Аграрної біржи та керівник тендерного комітету Костянтин Балицький.

Довідка:

Аграрна біржа – це єдина державна товарна біржа в Україні. Створена у 2005 році, вона забезпечує рівні умови для учасників біржової торгівлі та розвиває ринок товарних деривативів, базовим активом яких є сільськогосподарська продукція.  

<< Повернутися до списку новин