Українська (київський час)
Телефон (067) 695-98-96, (067) 402-48-09
На головну Написати лист Друк
Згорнути меню

Новини


20 Березня 2017 г.

Новини парнерів

Позаду ще одна конференція нашого постійного партнера компанії "ПроАгро". На весняній зустрічі керівників HR-служб найбільших українських агровиробників обговорили спільні виклики і методи підвищення ефективності роботи HR-служб.

Проблеми у аграріїв загальні – як персонал залучити, навчити, утримати, мотивувати, дати можливість розвиватися і працювати на благо компанії. Є питання, які необхідно вирішувати в масштабах держави – якість освіти залишає бажати кращого, потрібно терміново міняти систему, віддаючи пріоритет практичного застосування отриманих знань. Потрібно реформувати, покращити і наблизити до учнів і їх батьків профорієнтаційну службу, підняти престиж професійно-технічної освіти та розширити співпрацю навчальних закладів з бізнес-структурами. Кожна агрокомпанія шукає свої шляхи вирішення названих проблем в рамках своїх можливостей і бюджету. Учасники конференції почули кілька практичних кейсів від різних компаній, обговорили їх та отримали можливість порівняти результати. Були зауваження і до роботи Державної служби зайнятості, HR-керівники нарікали на відірваність місцевих центрів зайнятості від реальності, на відсутність дієвої допомоги і підтримки.


З того що особливо вразило ....

Дуже незвичайний симбіоз гіганта бізнесу і малого бізнесу з соціальної складової.

Міжнародна група Danone допомогла створити 107 сімейних ферм по виробництву молока в Україні, відкрито понад 150 робочих місць.

"Данон" працює в 120 країнах світу, на 190 заводах компанії зайнято близько 102 000 співробітників. В Україні функціонують 2 заводи, які забезпечують роботою понад 2000 чоловік. Крім взаємодії з офіційними працівниками підприємств, департамент управління персоналом та інші служби "Данон" займаються встановленням контактів і підтримкою постачальників молочної сировини. Заснований в 2008 році фонд "Данон Екосистем" схвалив перший соціально-економічний проект "Данон" в світі – український проект "Розвиток молочних кооперативів". Про цей проект і інших соціальних програмах компанії розповіли Ірина Маркіна, директор з управління персоналом, і Світлана Жаглова – УВАГА! – Менеджер по закупкам молока.

У своїй спільній доповіді "HR на межі піару. Як зробити так, щоб соціальний проект не виглядав як PR-акція, а мав максимальну віддачу і запам'ятався надовго" Ірина та Світлана розповіли як їм вдається залучити до соціальні проекти всю компанію. На конкретних прикладах і власному досвіді спікери показали, як зробити проект максимально ефективним і таким, що запам'ятовується. У нинішніх складних умовах соціально відповідальний бізнес може допомогти поліпшити умови життя і матеріальне становище сільського населення, і разом з тим підвищити якість виробленої продукції, у випадку з "Данон" – молока.

III Аграрна HR-конференція отримала високу оцінку всіх присутніх, які відзначили практичну спрямованість заходу, професіоналізм спікерів і відмінний рівень організації.

Торговий портал «Fabrikant.ua» – традиційний партнер заходу.

 

<< Повернутися до списку новин