Українська (київський час)
Телефон (067) 695-98-96, (067) 402-48-09
На головну Написати лист Друк
Згорнути меню

Новини


02 Листопада 2016 г.

Новини аграрного сектора

 На Конференції аграрних юристів, яку компанія «ПроАгро» - наш традиційний партнер, провела 27 жовтня 2016 року в Києві зібралися фахівці, зацікавлені в підвищенні ефективності підприємств, в яких працюють і українського сільського господарства в цілому. Рекомендації, поради з власного досвіду, вироблення спільної позиції об'єднали всіх учасників і збагатили їх новими знаннями. Спікери конференції розкрили важливі теми і зайвий раз переконали присутніх у необхідності неухильно дотримуватися букви закону і всі нюанси прописувати в документах.



Тезово, то що найбільш вразило:
Зміни потрібно починати з себе.
Про це говорила керівник юридичного департаменту агрокомпанії Trigon Agri Тетяна Богиня. Про те, що «банки перестали кредитувати агросектор» кажуть зараз все. І при цьому агрохолдингу вдається залучати позикові кошти. Тетяна представила дуже цікаву доповідь "Роль юридичних відділів в залученні фінансування в агрохолдинги", де детально описала участь юридичних відділів в переговорах з банками по кредитуванню і особливу увагу приділила моделям взаємодії відділів всередині компанії. Узгодженість дій всередині компанії - це запорука її успіху. Юрист назвала основні точки контролю при роботі з пакетом договірних документів банку на переговорах про залучення кредиту, дала практичні поради учасникам переговорів з юридичних служб і представила комплекс заходів, який допоможе мінімізувати витрати часу на підготовку документів для залучення фінансування.



Зміни в країні потрібно «генерувати» самим.
Діяльність будь-якої структури в Україні в певній мірі залежить від уміння вибудовувати взаємовигідні відносини з державними органами. Власник групи компаній "Агродар", керуючий партнер консалтингової компанії "Український аграрний центр" Роман Лещенко свою доповідь "Про особливості взаємодії юристів агрокомпаній з держструктурами" присвятив цій темі. Компанія "Агродар" обробляє 5000 га землі в Черкаській та Київській областях, на території 8 сільрад. За словами Романа Лещенко, держава самоусунулася від вирішення проблем села, держпрограм розвитку сільської місцевості немає. Спікер розповів про власний досвід роботи і запропонував не вмовляти владу, не пропонувати байдужим держчиновникам хабар, а самим йти у владу. Освіта і досвід юриста дуже допомагають у відстоюванні прав сільськогосподарських громад. Керівники місцевих агрокомпаній у всьому підтримують жителів районів, забезпечують розвиток соціальної сфери і користуються авторитетом у місцевого населення. Основне в роботі компанії - це прозорість і повне дотримання законів. 



Нові інструменти тестувати потрібно на собі.
 І знову юристи повертаються до питання аграрних розписок, тепер про свій досвід роботи з ними розповіла Олена Ломейко, начальник юридичного відділу компанії "Агроскоп Інтернешнл". Спікер виділила два види розписок, фінансові та товарні, давши повну картину переваг і "слабких місць" їх використання. Свою компанію Олена назвала "одним з піонерів" роботи з аграрними розписками. Олена дала корисні поради і показала регламент попередньої оцінки контрагента, підказала, що доцільно перевірити додатково. За словами фахівця, понад 1500 клієнтів компанії хотіли б отримати товар в кредит і їх заявки розглядаються дуже ретельно. Важливим аспектом роботи юриста є питання забезпечення зобов'язань в аграрному бізнесі, спікер приділила цій темі особливу увагу.



Часи, коли роль юриста в компанії зводилася лише до візі на контрактах, закінчилися. Тепер вони беруть участь у всіх процесах в агрокомпанії і повинні бути готові прорахувати свої дії і дії колег з інших відділів на кілька кроків вперед. І про перспективи професії на конференції теж говорили. Сучасні юристи своєю повсякденною діяльністю доводять, що можуть вирішити найскладніше питання і досягти бажаного результату
Торговий портал «Фабрікант.юа» - партнер заходу.  

<< Повернутися до списку новин