Українська (київський час)
Телефон (067) 695-98-96, (067) 402-48-09
На головну Написати лист Друк
Згорнути меню

Новини


25 Листопада 2015 г.

Акція «Заповни анкету-зароби для компанії».

  Друзі!

 

Хочемо поділитися з Вами результатами акції "Заповни анкету-зароби для компанії", яка проходила з 1 жовтня по 10 листопада на facebook-сторінці торгового порталу Fabrikant.ua. Учасники акції заповнили просту анкету про електронні закупівлі і виграли для своєї компанії Разовий тариф, вартістю 350 гривень, для організації онлайн-тендера або участі в торгах на Fabrikant.ua. Дякуємо вам за активність: до нас приєдналися 39 компанії, які взяли участь у 48 тендерних закупівлях на загальну суму 57,8 млн .,грн.

Щодо анкетування висновки, наступні:

На запитання: «Яким функціоналом ви користуєтеся на ЕТМ?» - 93% респондентів відповіли, що беруть участь у тендерних закупівлях. Це говорить про те, що основна кількість користувачів ЕТМ не розглядають для використання весь потенціал порталу електронних закупівель, який вже ефективно використовують організатори електронних торгів.



Частковим підтвердженням даного твердження служить статистика відповідей на запитання: «Як часто ви купуєте товари або послуги?». 23% опитаних відповіли, взагалі нічого не закуповують, тобто в компанії питання постачання не розглядається як бізнес процес (не враховуються закупівлі канцтоварів, комплектуючих для орг. техніки, які по-окремо не впливають на витрати підприємства, але в цілому є невід'ємною складовою будь-якого бюджету). 



Використання ЕТМ як інструменту для організації всього бізнес процесу підприємства дозволяє не просто контролювати, а й прогнозувати всі витрати і доходи організації. Наприклад, ви знаєте, що з Монітору керівника можна однією кнопкою вивантажити звіт по ваших торгах в Excel? Більше того, у звіті будуть відзначені тендери, які могли б бути для вас більш ефективними. Наприклад, якби  ви запросили більше учасників або вибрали переможця з більш низькою ціною.  На підставі даних по частоті торгів можна сказати, що тільки 28,5% користувачів закуповують 1 раз на тиждень або частіше, а при постійних коливаннях валюти дуже складно отримати від постачальників фіксовану пропозицію на тривалий термін. Таким чином, у період нестабільного валютного курсу, ми рекомендуємо переходити від квартальних закупівель до частіших і  більш оперативних.

Ще на одне питання по функціоналу ЕТМ: «Як часто ви отримуєте обґрунтування вибору переможця від організаторів торгів?», 43% опитаних відповіли - дуже рідко. І тільки 11% респондентів відповіли, що часто отримують інформацію про результати тендерів.

Користувачі порталу електронних закупівель Fabrikant.ua. завжди отримують розсилку результатів проведення тендера з обґрунтуванням вибору переможця на електронну пошту. Ця  інформація дозволяє учасникам порталу доопрацювати свою комерційну пропозицію для участі в майбутніх торговельних операціях, тим самим значно підвищуючи його конкурентоспроможність. Більше того, на порталі є спеціальний розділ «коментарі до торгів», який дозволяє всім учасникам торгових операції на Fabrikant.ua, залишити свої коментарі про проведення торгів.

 Ну і найприємніша частина опитування для нас - 87% респондентів позитивно ставляться до розвитку електронних торгів в Україні.


 
Це величезний крок вперед у порівнянні з 2012 роком, коли ми тільки починали. Це означає, що ми вже звикли до регулярних новин про успіхи руху ProZorro (портал з проведення державних закупівель, безпосередню участь у запуску проекту брали співробітники Fabrikant.ua). За 10 місяців роботи ProZorro зарекомендував себе, як ефективний інструмент боротьби з корупцією. З його допомогою все більше міністерств та інших державних структур починають переводити свої тендери в електронний формат, суми торгів ростуть. Fabrikant.ua теж не стоїть на місці, ми починали з 300 користувачів порталу, а сьогодні у нас їх - 8500! Пропонуємо запам'ятати ці цифри, щоб порівняти наприкінці 2016 року.

 Дякуємо вам за активність, друзі! Слідкуйте за нашими оновленнями і беріть участь у нових акціях!

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Повернутися до списку новин